2017. november 23, csütörtök  • Kelemen napja
Viszlát a következő CIVILSULI-n!
Hírek 12 konferencia Előadások Az előadókról Fotóalbum Vendégkönyv
Szervező


FőtámogatóBeder Tibor

1938 március 6-án született, a török néppel rokon, székelyek lakta székelyföldi városban, Csíkszeredában él. Geológus mérnöki és földrajz tanári egyetemet végzett Ibrahim Müteferrika szülővárosában Kolozsváron.
Volt tanár (6 év), iskolaigazgató (10 év), megyei turisztikai főnök (15 év) és Hargita megye főtanfelügyelője (12 év). Jelenleg nyugdíjas.
Beutazta Európát, két alkalommal az ottani magyarok meghívására az Amerikai Egyesült Államokba is járt és előadásokat tartott az erdélyi magyarokról.
1990-ben gyalog tett meg 2800 km-t Törökországig. Útjáról, Gyalogosan Törökországban címen könyvet írt, amely összesen 6000 példányban jelent meg.
2003-ban újra járt Törökországban, ennek kapcsán megjelent könyve a Bujdosók nyomában; az említett könyvekkel együtt eddig 7 könyvet írt, most a nyolcadikon dolgozik.
Törökországi útjairól több előadást tartott a hajdani Magyarország egész területén.
Másik tevékenységi területe a Magyarok Székelyföldi Társasága és a Julianus Alapítvány szervezésében szervezett Lármafa-találkozó sorozat, mely a Szent László kultusz ápolását tűzte ki célul.
Jelenleg a Magyarok Székelyföldi Társaságának, a Julianus Alapítványnak és a Johannita Segítő Szolgálat Erdélyi kirendeltségének az elnöke és a Hargita Megyei Tanács tagja. Élete során 18 féle kitüntetést kapott (pl. Rodostó város Díszpolgára, a Johannita Lovagrend tagja).

Vissza